Open Close

Dörrar från Gebo tål att hanteras – år efter år. Material och konstruktion är anpassade för att fungera väl i vårt nordiska klimat.

Dörrar av alla slag utsätts varje dag för stora påfrestningar både när det gäller klimat och hantering. Därför har vi på Gebo satsat på material av hög kvalitet.

 • Karmvirket kommer från Norrland, närmare bestämt från trakterna kring Luleå.
 • Dörrbladet är uppbyggt av ramträ, isolering samt plywood på båda sidor.
 • Vårt ramträ är fingerskarvat och detta gör att man kommer ifrån de flesta spänningarna.
 • Vi använder freonfri cellplast från svensk tillverkare.
 • Dörrbladet har 7 mm plywood som ytbeklädnad, både in- och utvändigt. Furuplywood är standard på alla dörrtyper förutom YD74 Plus, som tillval kan vi erbjuda björkplywood om dörren skall täckmålas eller täcklaseras. Vår dörr YD74 Plus har som standard björkplywood som ytbeklädnad.

Våra kunder kan välja mellan olika trösklar:

 • Galvaniserat vinkeljärn L45x45x5, avsett för ingjutning
 • Galvaniserad fyrkantsrör 50x30x2, för dörrar som ställs på ett färdigt golv
 • Trätrösklar, höjd 43 mm (standardhöjd)
 • Låg trätröskel, höjd 30 mm
 • Släplist
 • Galvaniserat fyrkantsrör 40x15x2 mm (handikappanpassning)

Även när det gäller gångjärnen har vi valt kraftiga dimensioner.

Våra dörrar finns i många utförande, bl a valvdörrar, halvdörrar,  stalldörrar, garageportar, glasade dörrar m fl.

Vi förbehåller oss rätten till konstruktionsändringar.

Är du osäker på vilken dörr du skall ha? Ring oss, vi står gärna till tjänst med råd!

 

Att köpa en dörr från Gebo

Fabriken i Glemmingebro är en tillverkande enhet. All försäljning sker genom återförsäljare inom byggmaterialhandeln. De flesta byggmaterialhandlare förmedlar våra dörrar. Fråga där du normalt köper byggmaterial eller kontakta oss för uppgift om din närmsta återförsäljare.

Broschyren med vårt sortiment kan du hämta hos byggmaterialhandlare, ladda ner från hemsidan som pdf-fil eller beställa direkt från oss, via kontaktformuläret här på hemsidan.

Vi tillverkar dörrar och portar efter beställning och du kan därför välja exakt mått, med eller utan glas, typ av låskista osv. Eftersom vårt standardutbud på dörrar och portar är omfattande är det få bygghandlare som lagerför våra produkter.

Ofta kan det finnas tekniska eller praktiska frågor du vill ställa inför ditt köp av dörr. Börja med att fråga din återförsäljare. Om de inte kan svara på dina frågor gör vi gärna det, via e-post eller telefon. Vårt mål är att du skall få förutsättningen att göra ett så bra val av produkt som möjligt.

Dörr- och fönstermått anges antingen i modul- eller karmyttermått och vi anger alltid bredd x höjd. Anges måtten i modul så är karmens yttermått något mindre för att medge ställplats.

Hängningen på våra dörrar anges alltid från den sidan man ser gångjärnen, vilket är vanligast från utsidan. Exempel: Du står på utsidan och ser gångjärnen på höger sida. Det betyder att dörren är högerhängd. Hängningen på en pardörr bestäms på samma sätt, titta på gångdörren. Vid minsta osäkerhet ring oss gärna.

Leveranstiden är normalt 4-5 arbetsveckor. Under höstmånaderna brukar den vara lite längre. Leveranstiden anges på orderbekräftelsen och gäller från vår fabrik, inte när leveransen är hos dig. Exempel: Om det står 1309 betyder det år 2013 och vecka 9 från vår fabrik. Leveransen är normalt framme veckan därpå. Vid eventuell försening kontaktar vi er.

Eftersom de flesta av våra produkter är anpassade och tillverkade för din räkning finns ingen retur- eller ångerrätt.